Πάρκο Αγίας Βαρβάρας Δράμας

3 ήμερο ταξίδι στη Δράμα

Η Δράμα είναι μια πόλη στην Βόρεια Ελλάδα με εντυπωσιακά οινοποιεία και παραγωγή εξαιρετικών κρασιών. Φημίζεται για το Σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη, το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο της Ευρώπης. Επίσης, το Οχυρό Λίσσε αποτελεί σύμβολο της ελληνικής αντίστασης και προσφέρει εκπληκτική θέα στη φύση της περιοχής. Η εκδρομή σας σίγουρα θα είναι ανεπανάληπτη! Σας προτείνουμε ένα 3ήμερο πρόγραμμα:

 

Ημέρα 1 : Φύση και κρασί


Κατά την επίσκεψή σας στη Δράμα μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη, το μεγαλύτερο ποτάμιο Σπήλαιο της Ευρώπης! Φευγοντας για την πόλη της Δράμας κάντε έναν ενδιάμεσο σταθμό στην περιοχή της Προσοτσάνης για ξενάγηση και γευσιγνωσία στο Κτήμα Παυλίδη, καλό είναι να κλείσετε ραντεβού για καλύτερη εξυπηρέτηση. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το τυροκομείο Πελέχρα στη Πετρούσα, όπου θα μάθετε για την παραγωγή βιολογικών γαλακτοκομικών. Το τυροκομείο είναι ανοιχτό καθημερινά μέχρι τις 16.00. Επιλέξτε να περάσετε το απογευμα σας εξερευνώντας την πόλη, το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και τους θησαυρούς της. Περάστε από τα βυζαντινά τείχη, τις παλιές εκκλησίες και τα στενά της παλιάς πόλης, όπου μπορείτε να επιλέξετε κάποιο εστιατόριο/ταβέρνα, για το δείπνο σας.

 

Οινοποιείο Νίκου Λαζαρίδη

Ημέρα 2 : Παρανέστια γη


Αναχωρήστε το πρωί προς την Ανδριανή. Στη περιοχή καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες αμπελιού και κάθε οινοποιείο της περιοχής έχει δικό του ύφος, τόσο στην παραγωγή οίνου όσο και στην αρχιτεκτονική του κτήματος. Συνολικά τα οινοποιεία στη περιοχή της Αδριανής είναι πέντε, από τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, το Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη και το Κτήμα Οινογένεσις και το Κτήμα Μανωλεσάκη που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής. Στη συνέχεια μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Παρανέστι, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο οποίο θα γνωρίσετε την φύση της περιοχής μέσα από τα εκθέματα. Έπειτα, περάστε το μεσημέρι σας στις όχθες του Νέστου ποταμού. Μπορείτε να εξερευνήσετε την περιοχή εξερευνώντας την περιοχή με μια πεζοπορία ή κάνοντας ράφτινγκ. Το απόγευμα, θα γευματίσετε στο steak house ΕΝΑΣΤΡΟΝ, ένα εστιατόριο με τοπικά προϊόντα και αυθεντικές γευσεις.

 

Οχυρό Λίσσε
Αγώνες δρόμου στο Οχυρό Λίσσε

Ημέρα 3 : Νευροκόπι


Την ημέρα αυτή αφιερώστε τη στη περιοχή του Νευροκοπίου. Η περιοχή είναι ιδανική για εξόρμηση στη φύση, επίσκεψη σε μνημεία και φυσικά καλό φαγητό! Κάντε την ξενάγησή σας στο Μουσείο του Οχυρού Λίσσε, που αποτελεί τμήμα της Γραμμής Μεταξά και είναι σύμβολο της ελληνικής αντίστασης. Στη συνέχεια μπορείτε να ξεκινήσετε μια πεζοπορία, σε μονοπάτι που περνά από το Οχυρό. Για να είστε σίγουροι για την πεζοπορία σας, επιλέξτε να την πραγματοποιήσετε παρέα με έναν έμπειρο οδηγό! Στο τέλος της ημέρας σας, απολάυστε ένα τοπικό γεύμα σε ένα από τα ταβερνάκια της περιοχής. Μη παραλείψετε να γευτείτε ντόπια όσπρια και λουκάνικο Βώλακα.

 

Θα θέλατε να μείνετε μερικές μέρες παραπάνω στη Δράμα ή να έχετε λιγότερο χρόνο;

Τότε, εμπνευστείτε από τις προτάσεις μας για 24 ώρες στη Δράμα, για 48 ώρες ή για τετραήμερη διαμονή!

 

Η συμβουλή μας για εσάς: εξερευνήστε την πόλη μέσα από τα αξιοθέατα της!

 

Tip: Στη διαδρομή της αναχώρησης σας μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, με αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή των εκβολών του Στρυμόνα και πλήθος άλλων ευρημάτων, είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας.

Espa Banner