Rafting στους ποταμούς της Δράμας

4 ήμερο ταξίδι στη Δράμα

Η Δράμα είναι μια πόλη στην Βόρεια Ελλάδα με εντυπωσιακά οινοποιεία και παραγωγή εξαιρετικών κρασιών. Φημίζεται για το Σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη, το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο της Ευρώπης. Επίσης, το Οχυρό Λίσσε αποτελεί σύμβολο της ελληνικής αντίστασης και προσφέρει εκπληκτική θέα στη φύση της περιοχής. Η εκδρομή σας σίγουρα θα είναι ανεπανάληπτη! Σας προτείνουμε ένα 4ήμερο πρόγραμμα:

Χαλβάς Ελευθερίου
Χαλβαδοποιείο Ελευθερίου

Ημέρα 1 : Γνωριμία με την περιοχή

 

Ο πρώτος σταθμός της ημέρας είναι στο Μικροχώρι για ξενάγηση και γευσιγνωσία στο Κτήμα Τέχνη Οίνου. Συνεχίστε προς τους Φιλίππους, όπου θα γνωσετε την πλούσια ιστορία του τόπου στον αρχαιολογικό χώρο που λειτουργεί καθημερινά 8:00 π.μ.–3:30 μ.μ.. Κατά την επιστροφή σας στη Δράμα, μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το παραδοσιακό Χαλβαδοποιείο Ελευθερίου, όπου όχι μόνο θα γευτείτε τον πιο νόστιμο χαλβά, αλλά θα δείτε και την διαδικασία παραγωγής του! Στη συνέχεια επιστρέψτε στη Δράμα και γνωρίστε την πόλη με έναν σύντομο, περιπατητικό προσανατολισμό και βόλτα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας όπου μπορείτε να επισκεφτείτε την ομώνυμη εκκλησία και να θαυμάσετε τα κτίρια της παλιάς πόλης. Για δείπνο μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής και να επιλέξετε πιάτα με τοπικές γεύσεις.

 

Tip: Στη πόλη της Δράμας μπορείτε να δείτε αξιοθέατα όπως τα τζαμιά, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, τον Ελληνιστικό τάφο, το Μουσείο Φωτογραφίας και σε κοντινή απόσταση την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρως.

 

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Ξενάγηση σε οινοποιείο

Ημέρα 2 : Παρανέστια γη και οινοποιεία


Αναχωρήστε το πρωί προς την Ανδριανή. Η Ανδριανή, αν και πιο γνωστή για την παραγωγή οίνου σήμερα, είναι η νεότερη περιοχή καλλιέργειας αμπέλου της Δράμας. Στη περιοχή καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες αμπελιού. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα οινοποιεία που χαρακτηρίζουν την αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής. Συνολικά τα οινοποιεία στη περιοχή της Αδριανής είναι πέντε, από τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, το Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη και το Κτήμα Οινογένεσις και το Κτήμα Μανωλεσάκη που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής. Κάθε ξενάγηση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και για καλύτερη εξυπηρέτηση, καλό είναι να κλείσετε ραντεβού. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Πάρκο αρπακτικών νυκτόβιων και ημερόβιων πτηνών που βρίσκεται στην Αγορά Δράμας, σε κοντινή απόσταση από τα οινοποιεία. Πριν επιστρέψετε στη Δράμα, κλείστε μια ξενάγηση στο σύγχρονο επισκέψιμο ελαιοτριβείο του Κτήματος Μαλέα, στο Δοξάτο! Για δείπνο επιλέξτε τοπικά εδέσματα σε ένα από τα ταβερνάκια της παλιάς πόλης.

 

Tip: Αν έχετε αρκετο χρόνο στη περιοχή, μπορείτε να περιηγηθείτε στη φύση του Παρανεστίου, να δείτε όμορφους καταρράκτες, όπως αυτός της Αγίας Βαρβάρας και μοναδικά δάση όπως της Ελατιάς! Μπορείτε επίσης να γευματίσετε στο Παρανέστι με τοπικές γεύσεις!

 

Σπήλαιο Αγγίτη Δράμας
Σπήλαιο ποταμού Αγγίτη

Ημέρα 3 : Πολιτισμός και Γευσιγνωσία

 

Μια μέρα αφιερωμένη στον Διόνυσο! Μετά το πρωινό σας αναχωρήστε για την περιοχή της Προσοτσάνης για να επισκεφτείτε το Ιερό του Διονύσου, όπου θα ξεναγηθείτε και θα μάθετε για την επιρροή του θεού Διόνυσου στη περιοχή και την αμπελοκαλλιέργεια. Στη συνέχεια μπορείτε να κατευθυνθείτε στο οινοποιείο Oenops όπως και το Κτήμα Παυλίδη, όπου θα δοκιμάσετε ξεχωριστά τοπικά κρασιά και θα μάθετε λίγα ακόμα για την παραγωγή τους στη περιοχή. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να συνδυάσετε μια επίσκεψη στο ποτάμιο Σπήλαιο του Αγγίτη, το οποίο αποτελεί στολίδι της περιοχής και λειτουργεί καθημερινά 10.30 – 17.00. Κατά την επιστροφή σας στη Δράμα μπορείτε να γευματίσετε σε μια από τις ταβέρνες της Προσοτσάνης, όπου θα βρείτε ποικιλία σε τοπικά κρέατα.

 

Tip: Άλλες δραστηριότητες στη περιοχή, που μπορείτε να κάνετε είναι η παρατήρηση στο Μενοίκιο όρος, η ποδηλασία και το ράφτινγκ στον ποταμό Αγγίτη.

 

Οχυρό Λίσσε
Μνημείο Οχυρού Λίσσε

Ημέρα 4 : Ορεινή Δράμα

 

Ξεκινήστε την ημέρα σας νωρίς και κατευθυνθείτε προς το Κ. Νευροκόπι, εκεί θα επισκεφτείτε το Οχυρό Λίσσε που κοσμεί την περιοχή με την σημαντικότητα του στην ιστορία του τόπου. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε την Αλιστράτη, όπου θα ανακαλύψετε ένα από τα ομορφότερα Σπήλαια της Ελλάδας, με πλούσιο διάκοσμο σε σπάνιους σχηματισμούς και πολλούς χρωματισμούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια πιο δυναμική εξόρμηση κάνοντας τον γύρο της λίμνης Λευκογείων μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Τέλος, μη παραλείψετε να γνωρίσετε την νυχτερινή ζωή της Δράμας, μέσα από τα κομψά μπαράκια ή τα νυχτερινά κέντρα της πόλης! 

 

Tip: Στη διαδρομή της αναχώρησης σας μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, με αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή των εκβολών του Στρυμόνα και πλήθος άλλων ευρημάτων, είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας.

 

Espa Banner