Οινικό ταξίδι στη Δράμα

Οινικό ταξίδι στη Δράμα

4ήμερο οινικό ταξίδι στη Γη του Διονύσου

Γιατί να κάνεις το οινικό ταξίδι στη Δράμα;
Η Δράμα είναι ένας συνδυασμός χαλάρωσης και οινικών εμπειριών
Απευθύνεται σε μικρές ομάδες ταξιδιωτών
Άνετη μετακίνηση με επαγγελματία οδηγό και ξεναγό σε κάθε σημείο
Περιλαμβάνονται γεύματα με τοπικά προϊόντα

Μέρη που θα επισκεφτούμε
Διαδρομές του Διονύσου
Οινοποιεία της Δράμας

Κρασιά που θα δοκιμάσουμε
Ασύρτικο, Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ρόμπολα, Chardonnay, Sauvignon blanc, Semillion, Trebbiano, Viognier, Αγιωργίτικο, Λημνιό, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Refosco, Syrah, Tempranillo

Η Δράμα έχει δύο βασικές περιοχές με αμπελώνες, που έχουν ιδιαίτερο κλίμα και παράγουν κρασιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και μοναδική ταυτότητα. Εδώ θα μάθετε για την έντονη επιρροή του Διόνυσου, θα δοκιμάσετε τοπικά φαγητά και κρασιά και θα ζήσετε την αυθεντική δραμινή φιλοξενία. Θα γεμίσετε υπέροχες αναμνήσεις και ξεχωριστές εμπειρίες!

Ημέρα 1 : Άφιξη
Άφιξη το πρωί στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη. Συνάντηση με εκπρόσωπο του γραφείου και μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο στη Δράμα με ενδιάμεσο σταθμό στο Μικροχώρι για ξενάγηση και γευσιγνωσία στο Κτήμα Τέχνη Οίνου. Check-in και σύντομος, περιπατητικός προσανατολισμός της περιοχής. Ομαδικό δείπνο καλωσορίσματος σε επιλεγμένο εστιατόριο. Διανυκτέρευση με πρωινό σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ημέρα 2 : Ξενάγηση σε τοπικά οινοποιεία
Αναχώρηση νωρίς το πρωί με ιδιωτικό λεωφορείο και προς την Ανδριανή. Η Ανδριανή, αν και πιο γνωστή για την παραγωγή οίνου σήμερα, είναι η νεότερη περιοχή καλλιέργειας αμπέλου της Δράμας. Στη περιοχή καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες αμπελιού. Θα επισκεφτούμε οινοποιεία που χαρακτηρίζουν την αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής. Όπως το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, το Κτήμα Μανωλεσάκη και το Κτήμα Οινογένεσις. Θα μεταφερθούμε στη πόλη της Δράμας, για ελεύθερο απόγευμα. Δείπνο μόνοι σας. Διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο.

Ημέρα 3 : Ιερό του Διονύσου και Γευσιγνωσία
Μια μέρα αφιερωμένη στον Διόνυσο! Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Προσοτσάνης και θα επισκεφτούμε το Ιερό του Διονύσου, όπου θα ξεναγηθούμε και θα μάθουμε για την επιρροή του στη περιοχή και την αμπελοκαλλιέργεια. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο οινοποιείο Oenops όπου θα δοκιμάσουμε ξεχωριστά κρασιά και θα μάθουμε λίγα ακόμα για την παραγωγή τους στη περιοχή. Επιστροφή στη Δράμα για λίγο ελεύθερο χρόνο. Ομαδικό δείπνο με τοπικές γεύσεις. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4 : Δράμα – Σπίτι
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Espa Banner