Οινικό ταξίδι στη Δράμα

Οινικό ταξίδι στη Δράμα

3ήμερο οινικό ταξίδι στη Γη του Διονύσου

 

Γιατί να κάνεις το οινικό ταξίδι στη Δράμα;
Η Δράμα είναι ένας συνδυασμός χαλάρωσης και οινικών εμπειριών
Απευθύνεται σε μικρές ομάδες ταξιδιωτών

 

Μέρη που θα επισκεφτείτε:
Διαδρομές του Διονύσου
Οινοποιεία της Δράμας

 

Κρασιά που θα δοκιμάσετε:
Ασύρτικο, Ροδίτης, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ρόμπολα, Chardonnay, Sauvignon blanc, Semillion, Trebbiano, Viognier, Αγιωργίτικο, Λημνιό, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Refosco, Syrah, Tempranillo

 

Δράμα εμπειρία φαγητού και κρασιού
Η Δράμα έχει δύο βασικές περιοχές με αμπελώνες, που έχουν ιδιαίτερο κλίμα και παράγουν κρασιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και μοναδική ταυτότητα. Εδώ θα μάθετε για την έντονη επιρροή του Διόνυσου, θα δοκιμάσετε τοπικά φαγητά και κρασιά και θα ζήσετε την αυθεντική δραμινή φιλοξενία. Θα γεμίσετε υπέροχες αναμνήσεις και ξεχωριστές εμπειρίες!

 

Γαστρονομικές προτάσεις στη Δράμα

 

Ημέρα 1 :


Ο πρώτος σταθμός της ημέρας είναι στο Μικροχώρι για ξενάγηση και γευσιγνωσία στο Κτήμα Τέχνη Οίνου. Συνεχίστε προς τους Φιλίππους, όπου θα γνωσετε την πλούσια ιστορία του τόπου στον αρχαιολογικό χώρο που λειτουργεί καθημερινά 8:00 π.μ.–3:30 μ.μ.. Στη συνέχεια επιστρέψτε στη Δράμα και γνωρίστε την πόλη με έναν σύντομο, περιπατητικό προσανατολισμό και βόλτα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας όπου μπορείτε να επισκεφτείτε την ομώνυμη εκκλησία και να θαυμάσετε τα κτίρια της παλιάς πόλης. Για δείπνο μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής και να επιλέξετε πιάτα με τοπικές γεύσεις.

 

 
Κρασιά Δράμας

Ημέρα 2 :

 

Ξενάγηση σε τοπικά οινοποιεία
Αναχωρήστε νωρίς το πρωί προς την Ανδριανή. Η Ανδριανή, αν και πιο γνωστή για την παραγωγή οίνου σήμερα, είναι η νεότερη περιοχή καλλιέργειας αμπέλου της Δράμας. Στη περιοχή καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες αμπελιού. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα οινοποιεία που χαρακτηρίζουν την αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής. Όπως το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, το Κτήμα Μανωλεσάκη, το Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη και το Κτήμα Οινογένεσις. Κάθε ξενάγηση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και για καλύτερη εξυπηρέτηση, καλό είναι να κλείσετε ραντεβού. Για δείπνο επιλέξτε τοπικά εδέσματα σε ένα από τα ταβερνάκια της παλιάς πόλης.

 

Ιερό του Διονύσου Καλή Βρύση
Ιερό Διονύσου στη Καλή Βρύση

Ημέρα 3 :

 

Ιερό του Διονύσου και Γευσιγνωσία
Μια μέρα αφιερωμένη στον Διόνυσο! Μετά το πρωινό σας αναχωρήστε για την περιοχή της Προσοτσάνης για να επισκεφτείτε το Ιερό του Διονύσου, όπου θα ξεναγηθείτε και θα μάθετε για την επιρροή του θεού Διόνυσου στη περιοχή και την αμπελοκαλλιέργεια. Στη συνέχεια μπορείτε να κατευθυνθείτε στο οινοποιείο Oenops όπου θα δοκιμάσετε ξεχωριστά τοπικά κρασιά και θα μάθετε λίγα ακόμα για την παραγωγή τους στη περιοχή. Στην ίδια περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε το Κτήμα Παυλίδη, με μινιμαλιστική αρχιτεκτονική και βραβευμένα κρασιά. Κατά την επιστροφή σας στη Δράμα μπορείτε να γευματίσετε σε μια από τις ταβέρνες της Προσοτσάνης, όπου θα βρείτε ποικιλία σε τοπικά κρέατα.

 

Αμπελώνας Δράμας

Tip! Μπορείτε να συνδυάσετε το οινικό σας ταξίδι με την γαστρονομία και να περιηγηθείτε σε επισκέψιμες παραγωγικές μονάδες, να γνωρίσετε την τοπική κουζίνα στα εστιατόρια της περιοχής ή να εμπλουτίσετε το ταξίδι σας με μοναδικά αξιοθέατα!

Espa Banner