Σαββατοκύριακο στη Δράμα

Η εκδρομή σας στη Δράμα θα είναι γεμάτη ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και αξιοθέατα που θα ευχαριστήσουν όλη την οικογένεια.

 

Ακολουθεί ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις προτεινόμενες επισκέψεις:

 

Ημέρα 1:

 

Αφού φτάσετε στη Δράμα, ξεκινήστε την εκδρομή σας με μια επίσκεψη στο Πάρκο Αρπακτικών Πτηνών στην Αγορά Δράμας. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εντυπωσιακά αρπακτικά πτηνά και να μάθετε περισσότερα για τη φύση και την προστασία τους.

 

Στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρανέστι. Εκεί θα ανακαλύψετε μια συλλογή από εντυπωσιακά εκθέματα φυσικής ιστορίας και θα μάθετε περισσότερα για την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής.

 

Το απόγευμα, μεταβείτε στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στην πόλη της Δράμας. Το πάρκο διαθέτει όμορφους διαδρόμους για περίπατους και λιμνούλες, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο σας με τα παιδιά και να χαλαρώσετε σε ένα φυσικό περιβάλλον. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Μαρμάρινο Σπίτι/Μουσείο Φωτογραφίας και στο Κέντρο πληροφόρησης της Οροσειράς Ροδόπης που βρίσκονται στο πάρκο. Παράλληλα μπορείτε να επισκεφτείτε τον ομώνυμο Ναό Αγίας Βαρβάρας.

 

Συνεχίστε με την απόλαυση της γαστρονομίας της Δράμας. Υπάρχουν πολλές τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια που προσφέρουν παραδοσιακές γεύσεις και πιάτα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές και εδέσματα.

 

Πάρκο Αγίας Βαρβάρας Δράμας
Πάρκο Αγίας Βαρβάρας

Ημέρα 2:

 

Ξεκινήστε τη δεύτερη μέρα με μια επίσκεψη στο Μουσείο Λαογραφικής Τέχνης στη Μικρόπολη. Εκεί θα έρθετε αντιμέτωποι με παραδοσιακά τεχνεία, χειροποίητα αντικείμενα και τοπικά είδη. Κοντά στη περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε το Σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη, ένα εντυπωσιακό ποτάμιο σπήλαιο που είναι από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης στο είδος του. Συνεχίζοντας κατευθυνθείτε προς το Οχυρό Λίσσε στο Κάτω Νευροκόπι, για να γνωρίσετε την ιστορία της περιοχής.

 

Τελειώνοντας τη μέρα σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων για να ανακαλύψετε την αρχαία ιστορία της περιοχής. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αρχαιολογικά εκθέματα και να μάθετε περισσότερα για την αρχαία πόλη των Φιλίππων.

 

Κατά την αναχώρησή σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο και να αγοράσετε δώρα και τοπικά προϊόντα.

 

filippoi-greece_BANNER
Αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Tip: Αυτή η πρόταση εκδρομής στη Δράμα θα σας επιτρέψει να απολαύσετε μια ποικιλία από δραστηριότητες και αξιοθέατα που είναι κατάλληλα για οικογένειες. Θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη φύση, να μάθετε για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής και να απολαύσετε την τοπική γαστρονομία.

 

Θα θέλατε να μείνετε μερικές μέρες παραπάνω στη Δράμα;
Τότε αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από την πρότασή μας για τετραήμερο ταξίδι!

Espa Banner